Back in the Flow: Een snelle oplossing


Er zijn van die dagen, weken, maanden, jaren zelfs, dat mensen soms helemaal vastlopen en wat ze ook doen, ze komen steeds weer op het zelfde punt uit. Soms lijkt alles in je leven zo vastgeroest dat je er niet goed van wordt.
Elke dag dezelfde dingen, elke week hetzelfde patroon, elke maand dezelfde ongemakken en elk jaar vier seizoenen met slecht weer. Het lijkt alsof je leven zich in steeds herhalende patronen naar een zinloos einde toesleurt.
Soms hebben we het idee dat we zo lang gestreden hebben voor verbetering, maar dat niets werkt, het lijkt wel of we tegengehouden worden door een onzichtbare muur…

Vandaag beschrijf ik een uitweg. Een oplossing. Maar je moet er wel voor aan het werk! Het kost je maar een beetje tijd en het brengt je gegarandeerd een uitweg naar een beter leven! Je kunt deze vragen toepassen op een bestaande situatie (waar je beweging in wilt krijgen), op je bedrijf, maar ook op een gewenste situatie, om een compleet nieuwe toekomst te creƫren. Hier is je opdracht. Pak pen en papier en beantwoord deze paar vragen:

– Als je mag kiezen waar je wilt zijn, waar is dat dan? Waar? Wanneer? Met Wie?
– Wat zou je het liefst doen? Welke handelingen, welke activiteit, welk werk maakt je blij?
– Hoe zou je dat doen? Wat moet je er voor kunnen, welke vaardigheden en materialen heb je nodig?
– Belangrijk: Waarom zou je dat doen? Wat is je motivatie? Keur je het zelf goed? Ben je dat waard? Gun je het jezelf? Past het bij jouw “waarden en normen”?
– Vervolgens: Als je dit doet, wat je het liefst doet, wie ben je dan? Verandert je beeld van jezelf? Beschrijf je zelfbeeld.
– Als laatste: Vergelijk je antwoorden met de situatie in je huidige leven. Als je de verandering die je tot hiertoe beschreven hebt aanbrengt in je leven, sluit dit dan aan bij je levensdoelen? Wat zijn je levensdoelen eigenlijk? Noteer 5 levensdoelen.

Heb je dit stuk gelezen en ben je geinspireerd geraakt om serieus je doelen te realiseren? Neem dan contact met mij op voor een inspiratie-sessie en ontdek meteen je mogelijkheden. Ik geef je graag terug aan jezelf!

Tot ziens,

Arnoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.